Qui som?

L'Associació Sa Creu Vermella es funda a Son Ferriol l'any 2004 per donar resposta a les necessitats dels veïnats de la zona de Son Ferriol i la seva ruralia. El seu àmbit d'actuació comprén el districte històric de Sa Creu Vermella i la seva seu és a Son Ferriol. Des de la seva fundació l'associació ha dut a terme una tasca fonamentalment reivindicativa, reclamant la solució de les mancances i problemes històrics que pateix tant Son Ferriol com la ruralia de Palma en general. L’Associació és una entitat assembleària, democràtica, autogestionada, i autofinançada que ha renunciat sempre a rebre, ni de forma directa ni de forma indirecta, cap tipus d’ajut o subvenció pública.

Entre les reivindicacions històriques de l'Associació de Veïnats es troba la protecció del territori i l'entorn rústic del poble. Consideram que s'ha de preservar el caràcter pagès de la part forana de Palma i, per tant, ens hem posicionat sempre contraris a projectes urbanístic que suposassin la destrucció de terrenys rústics del nostre entorn.

En quant a la reclamació d'inversions públiques, l'AAVV ve lluitant des de la seva constitució per intentar donar solució als greus problemes de trànsit que presenta el poble de Son Ferriol així, com ha vingut reclamant i reivindicant la construcció del necessari institut d'educació secundària al poble, que per poder escolaritzar els al·lots de la zona de Son Ferriol, Sant Jordi, S'Aranjassa i el Coll den Rebassa.

L'associació també ha tingut un paper actiu en l'àmbit històric, cultural i patrimonial. D'aquest forma, fou l'associació la peticionaria a l'Ajuntament de Palma per a què es dedicassin dos carrers a personatges il·lustres del poble, tal i com foren Sor Patrocini, monja teatina que va desenvolupar una gran tasca social i sanitària a la zona, així com a Jaume Bujosa, històric metge del Son Ferriol i la seva ruralia. A més, l'associació sempre s'ha destacat per la defensa patrimonial de Son Ferriol i el seu entorn, reclamant a les Administracions Públiques una protecció integral del nostres elements culturals i patrimonials que ens han definit com a poble diferenciat.  

El 10 de juliol de l'any 2017 l'Associació fou declarada per part de l'Ajuntament de Palma, com a Entitat d'Utilitat Pública Municipal, reconeixent d'aquesta forma una llarga trajectòria ininterrompuda d'activisme cívic.