dimecres, 1 de febrer del 2012

La macroautopista passa el ""control ambiental""

IB3 notícies acaba de publicar que el projecte de Segon Cinturó ha passat el control ambiental del Govern Balear. El projecte de macroautopista s'acosta i des de l'AVV continuarem lluitant per evitar-lo. I no entenem com es pot donar el vist-i-plau a un projecte que implica un impacte brutal sobre el territori i sobre el qual no han contestat, a dia d'avui les al·legacions de les organitzacions veïnals afectades.

Per a la primera fase
La primera fase de la via connectora passa l’examen ambiental del Govern

La Comissió Balear de Medi Ambient ha donat el vistiplau al nou projecte del Consell de Mallorca per a la primera fase de la via connectora de Palma, que suposa el desdoblament de la Ma-30 des del Coll d’en Rebassa fins a l’autopista d’Inca.

Segons informa la institució insular en un comunicat, la comissió considera que el projecte presentat ara és menys impactant que l’inicial de 2004 i les posteriors modificacions portades a terme pel Consell la legislatura passada.

En concret, valora les característiques d’ubicació, utilització de recursos naturals, generació de residus, contaminació, afecció i capacitat de càrrega sobre el medi i l’efecte sobre espais de rellevància ambiental.

De fet, el Consell afirma en la nota que arran de les últimes modificacions Subcomité Avaluacions d’Impacte Ambiental ha proposat que el projecte no estigui subjecte a aquest examen.

La Comissió Balear de Medi Ambient va informar favorablement el projecte viari de les 2004 del Ma-30, encara que, segons recorda el Consell, va considerar necessari incloure una sèrie de condicionants que es van modificar i no tornar a ser examinats per la comissió.

“El govern en aquests moments del Consell de Mallorca ha considerat imprescindible, per les modificacions introduïdes en el nou projecte, que la Comissió de Medi Ambient li doni llum verda i, a més, ha introduït les millores necessàries per solucionar les deficiències esmentades pels ajuntaments”, indica la nota.

El conseller insular d’Urbanisme i Territori, Mauricio Rovira, explica que “el nou projecte és més sostenible que el redactat per l’anterior equip de (Francina) Armengol perquè consumeix menys territori en els enllaços, és menys impactant sobre la població, s’han solucionat les deficiències i s’ha sentit les entitats ciutadanes”.

D’aquesta manera, la Direcció Insular de Carreteres ultima ara la redacció del projecte de desdoblament de la Ma-30 en col·laboració amb els ajuntaments de Palma i Marratxí i les entitats veïnals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada