divendres, 4 de març del 2011

Assemblea dilluns dia 7 de març

ASSEMBLEA GENERAL SOBRE LA VIA CONNECTORA A SON FERRIOL



Estimat veí/veïna:

Ens posam en contacte amb tu per informar-te d’uns fets que ocorreran a 10 metres de ca teva d’aquí uns mesos si no feïm res per impedir-ho.

La mal anomenada “via connectora” que no és més que una autovia, com així s’assenyala al seu propi projecte tècnic, es situarà just damunt de la actual carretera PM-30 (Carrefour-Alcampo), això implicarà:

·         Passar dels 2 carrils actuals a 6 amb les seves voreres

Projecte de nova rotonda dissenyada pel Consell a Son Ferriol

Lògicament una autopista amb aquest 6 carrils, amb cotxes que superaran els 120 km/h que passaran per davant Son Ferriol augmentaran el renou a ca nostra entre altres molèsties , no haguent paret que el pugui neutralitzar.

A més a més aquesta autovia farà el següent:

·         Suprimeix l’entrada a Son Ferriol per l’actual rotonda de ca’n Mairata, fent que l’antiga carretera de Manacor passi per damunt de l’autovia.

·         Canvia l’actual rotonda de la carretera de Sineu per una de 60 metres de diàmetre (l’amplada d’un camp de futbol) i l’eleva 3,5 metres. Tot això sumant-li 2,5 metres d’alçada per la barrera “acústica”. En definitiva una macro-rotonda de 60 metres d’amplada interior (+ 14 metres amb els carrils) i amb una envergadura total de 6 metres d’alçada.

·         Per arribar a aquesta macro-rotonda, dels 6 carrils de l’autovia, 2 d’ells pujaran en rampa ( a partir de la meitat del C/Civada)

·         La supressió de l’entrada de c’an Mairata implicarà que tothom que vingui des Coll d’en Rabassa haurà d’entrar a Son Ferriol per la carretera de Sineu a través de la nova macro-rotonda.

·         Això implicarà que per davant de les cases de la carretera de Sineu passaran:   

               * Tots els que vulguin entrar i sortir a Son Ferriol que viuen per sa nostra zona.

               * Els actuals usuaris d’aquesta carretera (14500 vehicles diaris)

               * Els nous usuaris d’aquesta carretera que facin servir l’autovia



En definitiva, tinguent en compte que la carretera de Sineu al seu pas per Son Ferriol té vivendes a les dues bandes, la nova autopista farà impossible poder accedir a aquestes cases o sortir de Son Ferriol per dalt sense jugar-te la vida.



DAVANT aquesta aberració d’intervenció proposem, per ordre d’importància i possibilitat de fer-se:



1.- Variar la situació de la macro-rotonda projectada, fent-la construir més endavant  (cap a Alcampo) lo just com per que les rampes d’accés a ella comencin passat la actual carretera de Sineu.

2.- Amb aquesta situació , fer una variant (*)per dirigir tot el tràfic que actualment passa de llarg per dintre de  Son Ferriol. Aquesta variant donaria entrada al Polígon de Son Ferriol i començaria des-de dalt del camí de Muntanya fins passat l’autovía.

NOTA: Son Ferriol és l’únic nucli de població que no té variant a totes les Illes Balears... i som a 4 km de Palma... increïble.

3.- Variar el projecte d’autovia per un de carretera desdoblada on hi pugui cabre el transport públic, ja que l’autovia projectada no el permet.

NOTA: Amb aquesta intervenció les rotondes es situarien al nivell de terra, sense rampes d’escalextric.

4.- Donar entrada a Son Ferriol per on a dia d’avui ja en tenim, per la rotonda de ca’n Mairata.

5.- Dotar de zones de pas segures per poder creuar la, esperem carretera desdoblada, per poder accedir al Hospital de Son Llàtzer i al , esperem, futur institut si qualque dia els polítics pensen que aquí hi viuen al.lots. Actualment no hi ha forma humana de poder anar a Son Llàtzer sense fer servir l’automòbil.

PER AIXÒ, PER QUE ENS ESCOLTIN , PER QUE SAPIGUEN QUE A SON FERRIOL HI VIUEN PERSONES, VOLEM CONVOCAR-TE AQUEST DILLUNS DIA 7 de març A LES 21:00 AL CASAL DE BARRI DE SON FERRIOL (AL COSTAT DE L’ESGLÈSIA)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada