dilluns, 7 de març del 2011

Èxit de l'assemblea informativa

Més de vuitanta veïnats han acudit avui vespre a l'assemblea informativa en la qual s'ha tractat el traçat de la via connectora en el seu pas per Son Ferriol, així com les negociacions que s'han dut a terme fins ara amb el Consell de Mallorca. Les conclusions han estat l'oposició per unanimitat al traçat de la Via Connectora en la seva actual redacció, tot reclamant:

1. La revisió del projecte actual, ja que es considera que es totalment desproporcionat en quant a dimensions, suposant la construcció d'una autopista de dimensions continentats que implica una agressió irreparable al territori. 

2. Que es desplaci la macrorotonda elevada del Camí Vell de Sineu en direcció Nord, allunyant la seva ubicació del nucli urbà de Son Ferriol.

3. Que es construeixi, de forma paral·lela a la Via Connectora, una variant/ronda de circumval·lació que tregui del nucli urbà de Son Ferriol el trànsit rodat de la Carretera Vella de Sineu.

4. Que es doni una solució a l'entrada a Son Ferriol, des de la Via Connectora, per la Carretera de Manacor. S'ha considerat que el projecte que s'està manejant en aquests moments de donar una entrada a la variant sud de Son Ferriol pel Camí Nou de Son Banya no donarà solució al caos de trànsit que provocarà la desaparició de la rotonda de Ca'n Mairata.


A partir d'aquí, s'ha acordat iniciar les negociacions amb l'Ajuntament de Palma per a què es doni una solució al trànsit rodat interior de Son Ferriol que no s'ha plantejat el projecte de Via Connectora, així com iniciar una campanya de mobilitzacions populars en contra de l'actual projecte pel seu negatiu impacte sobre el conjunt de Son Ferriol i la seva ruralia.  El lema acordat per pancartes i manifests serà: A Son Ferriol... Autopista No, Variant Sí.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada