dimecres, 27 d’abril del 2011

Indefinició dels "populars"

Notícia del Diari de Balears d'avui dia 27/04/2011


Balears | Política

Maria Salom no aclareix si farà via connectora o segon cinturó

En una reunió amb els veïns de Son Sardina, la candidata del PP al Consell va deixar obertes totes les possibilitats i no descartà tornar al vell projecte

E. Borràs | 27/04/2011 | Vistes: 15

Els veïns de Son Sardina es van reunir ahir vespre amb la candidata popular Maria Salom. Foto: PP
"Indefinició total". Així va resumir ahir el portaveu de l'Associació de Veïns de Son Sardina, Tomàs Balaguer, la proposta del PP per a la via connectora. Després de la reunió que van fer amb la candidata popular al Consell de Mallorca, Maria Salom, els veïns van quedar decebuts. Ningú no els va aclarir si, si el PP aconsegueix governar, mantindrà la via connectora o tornarà al vell projecte del segon cinturó, que veuen amb por perquè "era molt més lesiu per al territori i els habitatges". Salom va explicar, abans d'entrar a la reunió, que estava disposada "a escoltar" i "asseure's a parlar" amb els veïns, però que encara ha d'estudiar els projectes i informes que s'han fet. "No sóc enginyera i en vull ser responsable", va afirmar per excusar la manca d'una proposta concreta. I encara va afegir que primer vol "saber com estan els projectes i prioritzar les inversions" i "asseure's amb els enginyers de carreteres per veure quina és la millor opció".


La candidata popular al Consell fins i tot va deixar la porta oberta a modificar el Pla director sectorial de carreteres per poder tornar al projecte del segon cinturó, el que havia fet el PP, i que preveu una amplada de via força superior a la del projecte dels socialistes. Això sí, Salom no va desaprofitar l'oportunitat per carregar contra l'equip de Francina Armengol. Va dir que és prioritari millorar els accessos a Palma i que l'actual govern del Consell havia tingut quatre anys per resoldre'ls i no havia fet res. Va afegir que si ja haguessin començat les obres s'haurien pogut garantir 15.000 llocs de feina. 



Veïns decebuts



"No s'ha definit en res, ho tenen tot obert", es lamentava Balaguer, que no va dubtar a valorar de manera negativa la reunió amb la candidata del PP. Va explicar que els veïns han quedat clarament "decebuts" perquè si governa el PP és possible que les negociacions que han fet fins ara amb el Consell de Mallorca no serveixin per a res. A més, la situació, des del seu punt de vista, pot patir un retrocés important. "No ha aclarit si farien la via connectora, el segon cinturó o una alternativa", insistia Balaguer el vespre, tot just quan havia sortit de la junta. Cal recordar que el projecte de segon cinturó arribava als 45 metres d'ample, mentre que el de via connectora en fa quinze manco.



"Esperàvem que ens digués quina és la seva proposta, però no la sap o no ens la vol dir", va exclamar ahir el portaveu veïnal. També va lamentar que un partit com el PP, que es presenta com una alternativa de govern, no tingués clar què pensa fer en una qüestió cabdal com la dels accessos a Palma. De fet, el PP tindrà les mans lliures per canviar el projecte de via connectora, perquè d'aquí a les eleccions tot fa pensar que la major part dels set trams no s'hauran licitat. De fet, és possible que ni tan sols hi hagi acord. A més a més, en cas que hagin començat les obres en algun dels trams de la via només ho hauran fet en la fase inicial de manera que serà perfectament possible fer-hi tota mena de canvis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada