dimecres, 20 de juliol del 2011

Es reprén l'adjudicació

Comunicat oficial del Consell de Mallorca sobre el Segon Cinturó. Des de l'AVV continuarem reivindicant el canvi de traçat i la reducció de l'impacte ambiental del mateix.

El Consell de Mallorca iniciarà el primer semestre de 2012 les obres de desdoblament de la Ma-30 (19.07.2011)

La institució insular i l’Ajuntament han fet avui la primera passa per millorar els accessos a Ciutat

La reunió de treball s’ha perllongat durant una hora aproximadament.La reunió de treball s’ha perllongat durant una hora aproximadament.
Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma han fet la primera passa per solucionar el problema dels accessos a Palma. La presidenta del Consell, Maria Salom, i el batle de Palma, Mateu Isern, acompanyats per responsables d’ambdues institucions, han mantingut avui la primera reunió de treball per agilitzar el projecte de la segona via de circumval·lació de Ciutat.

Salom i Isern han anunciat que el projecte es durà a terme en dues fases. Les obres de la primera fase, que comprèn el tram entre el coll d’en Rabassa i l’autopista d’Inca, començaran entre el primer i el segon trimestre del 2012 i correspondrà al projecte que ja havia redactat el Departament de Carreteres la passada legislatura. Només a Son Ferriol es cercaran alternatives menys impactants per la reivindicació que n’han fet els afectats. El projecte mantindrà el carril-bici i passarà els informes medioambientales necessaris. La segona fase, de nou traçat, estarà pendent dels informes tècnics i les negociacions amb el veïnatge afectat.

Tant Maria Salom com Mateu Isern han destacat que «la prioritat és començar la primera fase com més aviat millor ». «Hi ha partida pressupostària, encara que la liquidesa de la institució no és bona», ha afirmat la presidenta del Consell, qui ha volgut deixar clar que «Consell i Ajuntament hauran d’anar coordinats per al benefici de la ciutadania».

El Consell no vol iniciar un projecte del qual no en sàpiga res el batle de Palma, per això la presidenta ha afirmat que «aniran de la mà en la construcció de la via de circumval·lació».

Mateu Isern, per la seva banda, ha reiterat «la necessitat que Govern, Ajuntament i Consell actuïn de forma coordinada». El projecte de la via de circumval·lació «és un projecte irrenunciable i amb el màxim consens», ha afegit el batle.

D’altra banda, han manifestat que l’accés del Molinar també és un projecte de màxima prioritat que s’ha de resoldre en breu. A més, el tercer carril de la via de cintura de Palma estarà conclòs a meitat del pròxim mes d’agost.

Per part del Consell, hi han assistit, a més de Salom, el conseller de Turisme i Urbanisme, Mauricio Rovira; el director insular de Carreteres, Rafel Gelabert, i el conseller Bernat Roig i la directora insular de Relacions Institucionals.

Per l’Ajuntament de Palma hi han participat, a més del batle, el tinent de batle de Turisme i Coordinació Municipal, Álvaro Gijon, i Margarita Gayà, coordinadora general de Batlia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada