dimecres, 19 d’octubre del 2011

Pagament d'obres de carreteres

Notícia sobre l'estat d'execució del conveni de carreteres. Esperen començar les obres del Segon Cinturó als inicis del 2012.


Departament d'Hisenda i Funció Pública | Departament d'Urbanisme i Territori | Departament de Presidència | Comunicació i premsa
 
El Ministeri de Foment dóna el vistiplau a l’estat d’execució d’obres del conveni de carreteres per part del Consell de Mallorca (18.10.2011)

Avui s’ha reunit la Comissió Mixta de Seguiment, durant la qual s’ha signat el certificat de transferència del crèdit que reconeix l'anualitat de 2011 de 63 milions d’euros, que ha d’ingressar el Ministeri de Foment


El conseller d’Urbanisme i Territori, Mauricio Rovira, i la consellera d’Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig, han presentat avui la memòria econòmica i de l’estat d’execució de les obres de carreteres a la Comissió Bilateral Mixta de Programació, Seguiment i Control del Conveni de Col·laboració entre el Ministeri de Foment i el Consell de Mallorca. La reunió ha tingut lloc a Madrid, on s’han desplaçat també, per part del Consell, el director insular de Carreteres, Rafel Gelabert; Catalina Terrassa, secretària tècnica d’Urbanisme, i José María Morell, coordinador en cap de la Direcció Insular de Carreteres. Han representat l’Administració central María José Rallo del Olmo, subdirectora general de Projectes de la Direcció General de Carreteres del Ministeri de Foment; José Mª Palancar Valero, subdirector general de Programes Pressupostaris d'Activitats Econòmiques de la Direcció General de Pressupost del Ministeri d'Economia i Hisenda, i Rafael Rus Cortés, director de l'Àrea Funcional de Foment de la Delegació del Govern de les Illes Balears.

Durant la reunió s’ha firmat el certificat de transferència del crèdit de l’anualitat de 2011, cosa que significa el reconeixement de l’anualitat de l’any 2011 de 63 milions d’euros, que el Ministeri de Foment ha d’ingressar.

Així mateix, el Ministeri de Foment ha donat el vistiplau a l’actual estat d’execució del conveni. Els representants del Consell han exposat que han conclòs les obres del tercer carril de la Via de Cintura, i també que està a punt d’acabar la variant de Son Servera. En fase d’execució, hi ha les variants de Llubí i Porto Cristo, i la millora de l’enllaç de la Via de Cintura amb la carretera de Sóller. Es troben a punt de començar l’accés de l’autopista central a sa Cabana i el túnel per descongestionar la rotonda de Can Blau. Per a 2012, la previsió del Consell és iniciar la primera fase de la via connectora, des de l’enllaç de l’autopista de l’aeroport fins a l’autopista d’Inca i la variant nord d’Inca.

La reunió ha estat qualificada de ‘positiva’ per part dels membres del Consell de Mallorca i de la representació dels ministeris de Foment i Economia i Hisenda, que ha valorat la documentació que s’ha presentat. El Consell s’ha compromès a posar al dia el compliment del conveni de carreteres quant als terminis.

Aquesta és la quinta reunió de la Comissió Bilateral Mixta de Programació, Seguiment i Control del Conveni de Col·laboració entre el Ministeri de Foment i el Consell de Mallorca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada